Ideologia hippie

Welcome to hippie.iwarp.com Blog Ce inseamna hippie Ideologia hippie Vestimentatia hippie Miscarea hippie in Romania Hipiotii de astazi Woodstock '69 Muzica si celebritatile hippie Efectele miscarii hippie

Miscarea hippie

 

Miscarea HIPPIE sau Flower Power a aparut in anii '60, iar una din figurile marcante ale timpului a fost Abbie Hoffman, activist politic si fondatorul "The Youth International Party" ( "yippies", de unde mai tarziu a derivat in "hippies"). Hoffman este de altfel considerat fondatorul miscarii "hippie" sau "flower power", iar prin discursurile sale "sonore" si puternic satirice impotriva razboiului din Vietnam si a materialismului vestic, a rasismului, si discriminarilor de orice gen, a fost imediat indragit de tineri si ca atare a "castigat" multi adepti.

Filozofia si ideologia de viata a hipiotilor:

 

Ideologia hippie este caracterizata de: flower-power, atotputernicia dragostei, eliberarea de tipare, hedonismul ; traiau dupa legile facute de ei, nu dupa cele impuse de guvernul american: guvernul (din '69) era foarte ingrozit de ideea de pace, stiind ca au de dus un razboi, iar ceea ce se intampla in tara nu le era absolut de loc pe plac, ei militau pentru pace.


Ca filosofie de viatza:   promovau "intoarcerea la natura" -"Mother Nature", credeau foarte mult in Gaia, "zeita pamantului" si aplicau practici influentzate de shamanism, hinduism etc. (de ex. apelul la droguri -cele naturale- pentru atingerea echilibrului perfect, pentru comunicare spirituala deplina intre om si natura). Numai ca, ulterior, plecand de la drogurile asa-zis usoare s-a ajuns in cele din urma la consumul de droguri puternice, care a dus la dezechilibru psihic si caderea in promiscuitate a hipiotilor.

 

Pentru ce luptau : pentru ilegalizarea discriminarilor de rasa in principal, pentru toleranta, pace si iubire. Iar pentru aceasta apelau la muzica. A se vedea fenomenul Woodstock.

 

Caz aparte in Suedia: o mica insula populata doar de hipioti

Undeva in Suedia, prin anii '70, existau pe niste insulite ceva cladiri abandonate de armata; ele au fost ocupate de hipioti, care efectiv si-au intemeiat un mic orasel acolo: oraselul hipiotilor, iar guvernul nu a intervenit din 2 motive:
1.se bucurau ca ei se adunasera acolo si nu tulburau viata cetatenilor "linistiti" (adica normali)

2.subiect de studiu: treaba a mers cam 15 ani, pana cand hipiotii s-au transformat in anarhisti si au inceput sa ia droguri sintetice; de-abia atunci guvernul a intervenit si le-a mai taiat din elanul distructiv.DAR, 15 ani oamenii aceia au trait in deplina pace si armonie si nu au deranjat pe nimeni.